preskoči na sadržaj

Srednja škola Mate Balote Poreč

Login

  Non scholae, sed vitae discimus.

« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Događanja
Srednjoškolci Mate Balote vrhunski na državnom Natjecanju iz talijanskog jezika
Krešimir Bronić / datum: 24. 4. 2018. 11:10

Naši srednjoškolci vratili su se prošloga tjedna iz Daruvara, s državnog Natjecanja iz talijanskog jezika,  na kojem su pobrali sve moguće nagrade!

Učenik Braian Perin osvojio je prvo mjesto liste C, u kategoriji gimnazije, za najbolju prezentaciju (mentorica: Germide Minozzi). Adam Laković zauzeo je prvo mjesto, liste A, u kategoriji strukovne škole, za  najbolju prezentaciju (mentorica: Marina Benčić Martinčević).

Treće mjesto liste C u kategoriji gimnazija, za najkreativniji sastav, osvojile su Paola Valenta (mentorica: Daisy Ghersinich Fiškuš) i Angela Knapić, koja je osvojila treće mjesto u kategoriji gimnazija, liste A (mentorica: Germide Minozzi).

Čestitamo od srca!

Antonija Petrlić


[OPŠIRNIJE]U Srednjoj školi Mate Balote održana vjeronaučna olimpijada
Krešimir Bronić / datum: 24. 4. 2018. 08:45

U Srednjoj školi Mate Balote, krajem prošloga tjedna, održano je državno Natjecanje iz vjeronauka, na kojem je sudjelovalo 20 četveročlanih ekipa osnovnih škola i jednako toliko ekipa srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Pisani dio natjecanja održan je u našoj školi, dan nakon svečanog otvaranja u kongresnoj dvorani hotela Pical, na kojem su sudjelovali i srednjoškolci, kao voditelji (Ana Grujić i Adrijan Zbašnik), odnosno izvođači (školski zbor Balotice), u organizaciji profesorice Anči Ritossa Blažević.

Sudionicima olimpijade prigodno su se obratili: ravnatelj Krešimir Bronić, porečki gradonačelnik Loris Peršurić, časna sestra Blaženka Valentina Mandarić te ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković. Porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša istaknuo je moto ovogodišnje vjeronaučne olimpijade - „Kršćani na putu dijaloga“. (mb)


[OPŠIRNIJE]Noemi Žiković uspješno predstavila školu na državnom natjecanju iz njemačkog jezika
Krešimir Bronić / datum: 17. 4. 2018. 15:29

Na državnom natjecanju iz njemačkog jezika, održanom u Varaždinu (26. – 28. ožujka, OŠ Vidovec),  naša je učenica Noemi Žiković (2.jg) postigla iznimno dobro peto mjesto, u kategoriji drugih razreda srednjih škola. Noemi je tako i više nego opravdala višemjesečni rad i zalaganje, uz pomoć mentorice, prof. Manuele Riđić.

Ispit se sastojao od razumijevanja, čitanja, poznavanja gramatike i vokabulara, a sudjelovali su učenici iz cijele Hrvatske. Osim uzbudljivog natjecateljskog dijela, Noemi će se rado sjećati i smještaja u varaždinskom hotelu Turist, kao i druženja s vršnjacima koji zajedno s njom dijele ljubav prema stranim jezicima.

Vjerujemo da će kontinuirano ulaganje Srednje škole Mate Balote u strane jezike pomoći u daljnjem radu uspješne mlade jezičarke, ujedno i potaknuti njezine kolege na nekim budućim natjecanjima. (mb)


[OPŠIRNIJE]Maturalna zabava SŠ Mate Balote - Generacija 2017./18.
Krešimir Bronić / datum: 27. 3. 2018. 13:13

24. ožujka 2018. godine u sportskoj dvorani  Žatika održana je maturalna zabava Srednje škole Mate Balote. Svečanosti su prisustvovale obitelji maturanata i brojni uzvanici. Program je započeo svečanim izlaskom parova, a potom su maturanti gimnazijskih, ekonomskih i agrotehničarskih programa u svijet odraslih zakoračili sa stilom, u elegantnim večernjim haljinama i odijelima s kravatom i leptir mašnom. Zabavu je upotpunio popularni domaći bend Night Express, a energične pozitivne atmosfere nije nedostajalo.

 

Maturanti Srednje škole Mate Balote, njihovi roditelji, profesori i prijatelji, ovu će maturalnu zabavu zasigurno još dugo pamtiti, a mi im želimo uspješan završetak školske godine i ostvarenje svih budućih životnih ciljeva. Sudeći po onome što su nam pokazali u subotu, čeka ih optimistična budućnost.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju