2020-11-16 09:23:36

Balota je drugi školski sportski klub u županiji, a ima i najuspješnijeg mentora

U organizaciji Školskog sportskog saveza Istarske županije, u Osnovnoj školi  Vladimira Gortana Žminj održana je tradicionalna svečanost dodjele priznanja najuspješnijim školskim sportskim društvima u Istri za osnovne i srednje škole.. Ovogodišnja svečanost dodjele priznanja za školsku godinu 2019/2020., zbog epidemiološke situacije upriličena je u drugačijim okolnostima, no bez obzira na situaciju, domaćinu je uspjelo da se podjela održi  kako bi učenicima, profesorima tjelesne i zdravstvene kulture i ravnateljima osnovnih i srednjih škola Školski sportski savez Istarske županije zahvalio na doprinosu koji su dali za dobrobit razvoja  županijskog školskog sporta. Savez Istarske županije  podsjetio je na sve sportske uspjehe te nagradio najuspješnije mlade sportaše, kao i školske sportske djelatnike za dugogodišnji rad u školskom sportu. U ulozi domaćina bili su ravnateljica Osnovne škole Vladimira Gortana i predsjednica Nadzornog odbora  Školskog sportskog  savez Istarske županije Miranda Damijanić Roce te predsjednica Skupštine Daniela Koljđeraj.  Najuspješnijim srednjoškolskim sportskim društvom proglašen je „Gimnazijalac“ Gimnazije Pula, drugo mjesto pripalo je sportskom društvu „Mate Balota“ Poreč, a treće mjesto zauzeo je „Tehničar“ Tehničke škole iz Pule. Miroslav Vranić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture srednje škole Mate Balote, najuspješniji je mentor u kategoriji srednjih škola, drugo mjesto pripalo je Sanji Peranić Pošić iz Tehničke škole Pula, a treće mjesto zauzela je Đeni Blarežina, profesorica Gimnazije Pula. 

Zahvalnicu za izuzetan doprinos za  unapređenje školskog sporta dobio je donedavni djelatnik naše škole, a danas umirovljeni profesor tjelesne i zdravstvene kulture Tomislav Kordić.

Podatak da je u školskoj godini 2019/2020., opterećenoj pandemijom korona virusa, 46% učenica i učenika osnovnih i srednjih škola ipak bilo uključeno u školski sport, veliki je uspjeh za škole i Savez kao organizatora i provoditelja aktivnosti. Čestitke svim nagrađenima.


Srednja škola Mate Balote Poreč