2021-10-28 13:05:18

Drugi razreda jezične i opće gimnazije u Zagrebu

U subotu, 16. listopada, učenici drugog razreda jezične i  opće gimnazije, u pratnji profesorica Marije Žužić i Marine Zelenika Majić, proveli su izvanučioničnu nastavu u Zagrebu.

U 7.00 sati krenuli su autobusom za Zagreb. Prva stanica, u 11.30, bio je Muzej suvremene umjetnosti, u kojem smo, u dvije grupe s vodićima, posjetile izložbu uglednog hrvatskog kipara Ivana Kožarića, gdje smo saznali da je upravo skulpura Matoša na klupi na Strossmayerovom šetalištu, njegovo djelo.

Nakon izložbe razredi su se zajedno fotografirali ispred muzeja. Autobus nas je dočekao i odveo u centar grada gdje su učenici imali slobodno vrijeme za ručak. Bilo je sunčano i toplo, a grad prepun ljudi, šarenila, mirisa i zvukova.

Nakon okrijepe, autobus nas je odvezao do Maksimira, gdje je uslijedio posjet Zoološkom vrtu. Učenici su se fotografirali sa životinjama koje ne mogu često vidjeti te saznali nešto novo o njima.

Nakon Zoološkog vrta, učenici su izrazili želju obaviti „shopping“ u centru Arena, što smo im i omogućili. Nakon kupovine, punih vrećica i s osmijehom na licu uputili smo se na posljednju stanicu – kazalište Kerempuh. Nekim učenicima, bio je to prvi posjet kazalištu. Tamo smo pogledali humorističnu predstavu „Darijan- hrvatski kralj samopomoći“, koja govori o otuđenju ljudi u modernom svijetu tehnologije te važnosti pravih vrijednosti u životu – međuljudskim odnosima.

Nakon predstave, oko 21.30 krenuli smo prema Istri. Atmosfera tijekom puta i na samom izletu bila je vesela, učenici su se pristojno ponašali i poštovali sve dogovore. U Poreč smo stigli oko 1.30 gdje su ih dočekali njihovi roditelji.


Srednja škola Mate Balote Poreč