2021-12-03 08:29:06

Božićni projekt maturanata ekonomskog programa Srednje škole Mate Balote Poreč i Društva invalida Poreč

U Srednjoj školi Mate Balote Poreč  virtualno posluje 8 vježbeničkih tvrtki.  Njih četiri vode učenici trećih razreda, a četiri tvrtke učenici četvrtih razreda,  pod vodstvom profesorica Jasmine Drobić  Arslanagić i Graciele Bićanić.

Vježbeničke tvrtke posluju na rubu stvarnosti, što znači da se svo poslovanje obavlja virtualno i s fiktivnim novcem.

Učenici povezuju teorijska znanja i to praktično primjenjuju u osnivanju i vođenju svojih tvrtki te svojom kreativnošću osmišljavaju ponudu. Redovito sudjeluju na sajmovima i natjecanjima te su prethodnih godina postigli zapažene rezultate.

Kroz cijelo poslovanje radi se na socijalnoj osviještenosti i društvenoj odgovornosti pa tako tvrtke već određeni niz godina surađuju i pomažu Društvu invalida Poreč.

Ove godine učenici četvrtih razreda rade na zajedničkom projektu sa Društvom, pripremajući i izrađujući  božićne ukrase kao i predmete koji su praktični i primjenjivi u svakodnevnoj uporabi.

Cilj projekta je predstaviti rad vježbeničkih tvrtki i pomoći Društvu invalida Poreč kao i potaknuti sve učenike škole i zaposlenike da doprinesu društvenoj zajednici kupnjom radova učenika odnosno donacijom.

Radovi će biti predstavljeni  na  štandu u holu  škole u periodu od 07.12.2021. do 22.12.2021. te pozivamo sve učenike i zaposlenike škole da posjete štand i podrže njihov rad.

Na štandu se može kupiti i već tradicionalna  novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč čijom kupnjom pomažete rad Društva i članove. I ove godine su vrijedne i lijepe nagrade koje možete osvojiti kupnjom lutrije.

Na žalost ove godine zbog epidemiološke situacije štand mogu posjetiti  samo učenici i zaposlenici škole,  ali vas pozivamo da, ukoliko poznajete nekoga iz škole, sudjelujete tako da svoju donaciju pošaljete po nekome od njih.


Srednja škola Mate Balote Poreč