2022-03-09 14:44:03

Ugostili smo mlade fizičare Istarske županije

Našoj je školi danas bila osobita čast i zadovoljstvo udomiti mlade istarske fizičare, povodom županijskog Natjecanja iz fizike. Ove smo se godine družili u nešto manjem broju, ali ipak okupljeni uživo, usprkos svemu. Ukupno se u pet kategorija danas natjecalo 74 učenika te se nadamo da će svatko od njih sa sobom odnijeti i neku lijepu uspomenu na dan kad su gostovali u Poreču da pokažu svoje vrsno znanje iz fizike.

Program otvaranja znalački je vodila naša učenica Lara Stranić (4. OG), a mudrim izrekama i citatima slavnih pratile su ju Petra Radinović i Rebeka Demarki Milanović (3. JG).

Mladim uzvanicima, fizičarima i njihovim mentorima, inspirativnim se uvodom najprije obratio ravnatelj Krešimir Bronić, prisjetivši ih velikana poput Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga, koji su i znakovito vezani upravo za ovaj mjesec, ožujak. Dogradonačelnik grada Poreča, gospodin Ugo Muzica, podcrtao je važnost znanja kao izvorišta mlade i buduće pokretačke snage te svima zaželio mnogo sreće u pisanju zahtjevnih ispita znanja iz STEM područja znanosti.

Nakon napornog dijela mentalnog hrvanja s problemima iz fizike, uzvanici su u pratnji naših učenika u manjim skupinama razgledali porečku gradsku jezgru, aktualnu izložbu, baziliku te sunčanu gradsku rivu.


Srednja škola Mate Balote Poreč