2022-04-12 10:22:18

Odličan prijem Balotinih vice maturanata u Pučkom otvorenom učilištu u Poreču

Nakon što su učenici trećeg razreda opće gimnazije SŠ Mate Balote Poreč iskazali interes za tečajeve koje Učilište provodi u programu edukacije za cjeloživotno obrazovanje odraslih, u okviru nastave stranih jezika, uz vođenje prof. njemačkog jezika, proveli su dva školska sata u Pučkom otvorenom učilištu u Poreču.

Nakon srdačnih riječi dobrodošlice od strane ravnateljice, profesorice Snježane Radetić, bivše dugogodišnje djelatnice naše škole, obrazovna djelatnica Učilišta, gđa Ana Čehić Anić je učenike upoznala s programom djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Poreč i načinom rada u obrazovanju odraslih. Prigodnu PowerPoint-prezentaciju je izradila sama u svrhu tog posjeta.

Učenicima se posebno svidio video s tečaja njemačkog jezika s polaznicima različitih uzrasta koje je u homogenu skupinu odlično uključio voditelj tečaja za njemački jezik kolega Miroslav Barun.

Nakon uvoda u rad obrazovne djelatnosti, edukatorica Anita Pilat predstavila je učenicima Erasmus projekt koji provode, a nakon toga je putem aplikacije Plickers održana radionica za sve sudionike. Bilo je to novo i vrlo zabavno iskustvo. Upoznali su se s novim alatima vrednovanja.

Na kraju su učenici samotestirali svoj stil učenja putem aplikacije na web stranici POUP Poreč.

Šlag na kraju je bio posjet kazalištu. Od ravnateljice smo saznali da je porečko kazalište izgrađeno i otvoreno ranije nego zagrebačko i na to smo bili vrlo ponosni. Ulasku u kazalište je prethodio posjet izložbi polaznike likovne radionice „Mala škola crtanja – modeliranje linijom“.

Kazalište i dramsko stvaralaštvo je učenicima predstavio dipl. ekonomist, ali i dramski umjetnik, student amsterdamske The Moving Academy for Performing Arts (MAPA) kojeg se sjećamo iz naših školskih klupa, gospodin David Belas. David je između ostalog vrlo zainteresirano pozvao učenike da se pridruže dramskoj skupini bez obveza, isprobaju i testiraju svoje vještine, a prisutni tehničar rasvjete i tona je također ponudio radionice na tu temu, nakon čega su učenici poželjeli da se slikaju na pozornici.

Dobar je to primjer suradnje škole i učilišta, a učenici su izrazili želju i da dođu ponovno.

Mirjam Blažević


Srednja škola Mate Balote Poreč