2022-05-10 11:35:14

3. mjesto na državnom natjecanju iz znanja njemačkog jezika za SŠ Mate Balote Poreč

Od 4. do 6. svibnja u Zadru je održano državno natjecanje iz njemačkog jezika. Našu školu je u kategoriji 1 predstavljala Magdalena Glavaš, učenica drugog razreda jezične gimnazije zajedno sa svojom mentoricom profesoricom Patriciom Baf Bratović.

Natjecanju je prisustvovala ukupno 61 osnovna i srednja škola iz Hrvatske, a u kategoriji 1 se natjecalo 12 škola: Grad Zagreb, Varaždinska, Splitsko-dalmatinska, Vukovarska-srijemska, Koprivničko-križevačka, Osječko-baranjska, Međimurska, Virovitičko-podravska i Primorsko-goranska županija. U tri dana su provjeravane sve 4 vještine znanja prema europskom referentnom okviru: razumijevanje pročitanog, razumijevanje slušanja, pisani izričaj (esej) i usmena komunikacija s naglaskom na interakciju. Njezina mentorica Patricia Baf Bratović nam je rekla da je bila posebno ponosna na nju kad je vidjela da je u eseju poštivala i uporabila sve upute koje joj je dala. Naša Magdalena je u vrlo jakoj konkurenciji zauzela treće mjesto, a do drugog mjesta ju je dijelio samo jedan bod.

Dobar je to pokazatelj izvrsnog rada s učenicima, a koliko smo privlačni i osmoškolcima govori činjenica koju smo saznali od prof. Tiane Orihovac Knezoci da je njezinoj učenici (državnoj prvakinji iz znanja njemačkog) najveća motivacija za uspjeh bila izravni upis u „Balotu“. Lijepo i znati da naši bivši učenici imaju prednost kod zapošljava u velikim turističkim poduzećima jer, kako smo saznali od njih, prvo pitanje na informativnom razgovoru redovito glasi: „Govorite li njemački?“

Wir in Balota sprechen Deutsch. 😊


Srednja škola Mate Balote Poreč