Datum objave: 25. siječnja 2024.
Kategorija: Vijesti

Mladi uče (kroz) zajednicu

Učenici 3. razreda jezične gimnazije (Petra Radinović, Emili Ritoša, Benedetta Terzić, Ivona Baran, Alex Finkelstein i Loris Košeto), zajedno s razrednikom, prof. Ivanom Čupićem, radni su tjedan započeli u Pazinu, i to u sklopu projekta Mladi uče (kroz) zajednicu.
Opći cilj projekta “Mladi uče (kroz) zajednicu” je doprinijeti stvaranju poticajnog okruženja za aktivno sudjelovanje mladih u procesima razvoja zajednice kroz razvoj modela suradnje za poticanje volonterskog i društvenog angažmana mladih. 
Opći cilj projekta će se ostvariti postizanjem specifičnih ciljeva, informiranjem i osnaživanjem mladih za aktivno sudjelovanje kroz primjenu modela participativnog osmišljavanja volonterskih akcija/drugih inicijativa temeljenih na procjeni potreba u zajednici. Ojačavanjem
kapaciteta organizatora volontiranja te
razvijanjem preporuka za kvalitetno poticanje volonterskog i društvenog angažmana mladih.
U projektu sudjeluju četiri srednje škole iz Poreča: Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč i Srednja škola Mate Balota Poreč te srednje škole iz Pule: Ekonomska škola Pula i Gimnazija Pula.
Naši srednjoškolci već su marljivo krenuli s idejnim stvaranjem modela za projekte koje će, uz pomoć vlastitih mentora, pokušati i ostvariti u vremenskom periodu trajanja ovog hvalevrijednog projekta koji ih je već sada, na početku, inspirirao na djelovanje u svojoj bližoj, ali i široj zajednici. 

Pročitajte još

Skip to content